Sharleen

de Boer

mijn lijfspreuk

Werk

Werk
Eigenaar en oprichter Boutique Hotel Steenhof Suites

Netwerk

instagram.com/SteenhofSuites

info@steenhofsuites.nl

+31681711761

Reden van voordracht

Het verhaal van

Sharleen

Hoe is het voor jou om op deze lijst te staan?
Ik ben enorm trots en ik vind het heel leuk. Het was echt een verrassing voor mij. Een mooie opsteker dat je gezien wordt. Dat kon ik wel gebruiken na al het harde werken dat we achter de rug hebben. En dan heb ik het over de verbouw van ons hotel. Mijn man en ik hebben daar onze ziel en zaligheid n gestoken. Door alle uitdagingen die op je pad komen, maak je van alles mee, je leert heel veel en je ontmoet veel nieuwe mensen. Dat vind ik heel inspirerend. Deze lijst past daar heel goed bij.

Jij staat op de lijst omdat je het verschil hebt gemaakt. Wat was een moment dat voor jou het verschil maakte?
Ik moet dan terugdenken aan het pad van mijn loopbaan om het zo maar te zeggen. Aan de plannen die ik had en hoe het uiteindelijk allemaal anders is gelopen. Zo ging ik naar de Webster University omdat ik graag naar het buitenland wilde. Japen was het plan. Het is er niet van gekomen. In plaats daarvan werd ik filiaalhouder van de HEMA in Noordwijkerhout. Voor mij wel een logische stap omdat mijn vader in Noordwijk ook filiaalhouder was. Min of meer bekende materie dus voor mij. Ik heb het daar heel erg naar mijn zin gehad. Ik was jong en werkte ook met een jong team. Na drie jaar begon het echter te kriebelen. Ik wilde iets anders, ik wilde iets voor mijzelf gaan doen. Wat wist ik nog niet, maar het nieuwe avontuur begon met de beslissing om te stoppen bij de HEMA. Vervolgens ben ik gaan nadenken: wat vind ik leuk, waar krijg ik energie van en waar liggen kansen? Toen is langzaam het idee ontstaan om een luxe bed and breakfast te beginnen. In Leiden was er niet veel in dat segment. Ik zag een kans en heb de sprong gewaagd.

Wat kwam er na die beslissing op je pad?
Te veel om op te noemen. Als ik dat van te voren allemaal had geweten. Met de B&B zijn we in 2006 opengegaan. Dat liep goed en smaakte naar meer. Toen onze buurman aangaf te gaan verhuizen, zagen we een mooi kans voor het realiseren van een luxe hotel. We zijn gaan rekenen, plannen gaan maken en begonnen met een megaverbouwing. We wilde het zo goed mogelijk doen waarbij we de combinatie zochten van het oude authentieke pand en al het luxe dat een gast zich kan wensen. Nou dat hebben we geweten. Je zou er een film over kunnen maken. Wat hebben we allemaal meegemaakt, of beter gezegd wat niet? Lekke daken, gesprongen waterleidingen, verzakte vloeren omdat we blijkbaar toch een dragende muur hadden weggehaald. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar we hebben doorgezet, keihard gewerkt en veel hulp gehad van lieve mensen. Zodoende konden we in september 2019 open gaan. En toen kwam corona….

Hoe ben je met deze tegenslag omgegaan?
Gewoon doorgaan, erop vertrouwen dat het goed komt en heel hard werken. Wat dat betreft heb ik wel wat power van mijn moeder meegekregen. Zij komt uit Colombia en heeft als jonge vrouw mijn vader ontmoet in Amerika waar hij was voor studie. Samen zijn ze naar Nederland gekomen. Voor haar een hele stap om naar een vreemd en koud land te gaan waarvan ze de taal niet sprak. Maar ze heeft het gedaan en is haar droom achterna gegaan. Dat heb ik ook in mij. Doe wat je leuk vindt, zet je er maximaal voor in en vertrouw erop dat hulp nabij is als het even tegenzit. Zo hebben wij met het hotel in corona-tijd met verschillende ondernemers een samenwerking gehad. Met restaurants De Bishop en In Den Doofpot hebben we diners in het hotel verzorgd voor gasten. Dat kon in het begin nog. Hele leuke samenwerkingen die op je pad komen, als je bereid bent om ergens je schouders onder te zetten.

Wat zijn je dromen voor de Leidse Top 50?
Ik zou het heel leuk vinden als we elkaar als groep beter zouden leren kennen. Nieuwe ontmoetingen leveren altijd nieuwe inspiratie op. Daar krijg ik energie van. Als we elkaar kennen, dan kunnen we elkaar ook makkelijker even opzoeken om te sparren. Uit ervaring weet ik dat dat heel waardevol is.