Katja

Malokhvei

mijn lijfspreuk

Werk

Vrije Universiteit
student Ondernemingsrecht

Netwerk

linkedin.com//e-malokhvei

e.malokhvei@hotmail.com

Katja-Malokhvei

Reden van voordracht

Katja Malokhvei is voorzitter van de Veerstichting, zet zich in om evenementen van de Veerstichting diverser te maken.

Het verhaal van

Katja

Katja, jij staat op de lijst van Top50 vrouwen in Leiden. Hoe heb je dat ervaren?
Ik ben buiten mijn weten om voorgedragen. Dat ik verkozen werd, was een grote verrassing en ik ben er heel blij mee. Ik ben voorgedragen omdat ik samen met mijn bestuursgenoten in mijn bestuursjaar bij de Veerstichting zeer succesvol een online symposium georganiseerd heb. Maar meer nog heb ik samen met anderen getracht meer diversiteit aan te brengen in de deelnemersgroep. Er waren ongeveer 800 deelnemers online.

De Veerstichting is een Leidse Stichting die al meer dan 40 jaar bestaat, met als doel studenten te verbinden met professionals uit de samenleving in een fifty-fifty verhouding. De Veerstichting is opgericht door drie studievrienden die woonden in het studentenhuis “’t Veertje” aan de Utrechtse Veer. Op het symposium is er veel te beleven: er zijn sprekers, workshops en momenten van uitwisselen van ideeën. Kortom; er wordt een brug geslagen tussen jonge mensen die nog niet helemaal weten hoe en wat én professionals die het pad al bewandeld hebben. Het symposium vond last-minute plaats in een online format vanwege de lockdown. Desondanks is het zeer succesvol geweest en de doorgang ervan was voor mijn groep en mij heel belangrijk. Ik heb het gevoel dat wij samen aan iets wezenlijks hebben bijgedragen: namelijk het verbinden van mensen.

Wat zou jij willen doorgeven aan anderen?
Ik wil graag een inspiratie zijn voor anderen door ze te helpen met eenvoudige oplossingen. Dit streven vindt zijn oorsprong in mijn huidige masteropleiding. Geen concentratie op het product maar op wat er nodig is. Regelmatig ontmoet ik jonge vrouwen die niet durven de eerste stap te nemen en te vragen om een stage plaats of iets dergelijks terwijl ze het hard nodig hebben. Ik adviseer ze eerst contact te leggen en daarna te vragen. Het gaat om de kwaliteit van de ontmoeting. Sta sterk in je schoenen en durf te vragen.

Heb je nog een toekomstvisie?
Ik heb een hele positieve instelling. Als de ene deur dicht gaat, gaat elders een andere deur open. Ik wil deze instelling graag uitdragen naar anderen. Ik ben net 25 geworden, heb dus nog niet alle skills ontwikkeld, en moet nog gaan werken. Tot nu toe heb ik bijna alleen maar gestudeerd: Internationale Betrekkingen in Leiden, Rechten in Utrecht en Amsterdam en nu Management in Rotterdam. Op dit moment heb ik het gevoel dat ik vooral bezig ben met nemen, maar wil zodra dat kan ook geven. Te zijner tijd wil ik deze positieve instelling gekoppeld aan kennis en deskundigheid overbrengen op vooral jonge vrouwen. Een concreet plan voor de stad Leiden heb ik nog niet. Ik hoop samen met enkele vrouwen uit de Top50 tot concrete plannen te komen.

De Top 50 is mede opgezet om vrouwen die actief zijn te ondersteunen. Hoe ondersteun jij andere vrouwen in je netwerk?
Ik ben benaderbaar en probeer met de talenten die ik heb, anderen te helpen. De ‘tools’ waar ik anderen nu mee zou kunnen helpen zijn mijn talen, juridische kennis en de eerste stappen in iemands loopbaan. Met betrekking tot dat laatste wil ik vrouwen vooral stimuleren uit hun comfortzone te komen. Gewoon op mensen afstappen, een praatje maken en advies of hulp durven vragen. Mensen vinden het fijn om te helpen of advies te geven. Maak contact met anderen!

Op welke manier wil jij nog iets voor het netwerk betekenen?
Ik hoop bijzondere vrouwen te ontmoeten en daarmee te verbinden. Samen iets opzetten met en voor anderen en daardoor ook zelf geïnspireerd raken en blijven.

Wat is de belangrijkste levensles van 2020 voor jou?
Ik heb geleerd dichter bij mijzelf te blijven en voldoende rust te nemen. Zorgvuldig met mijn tijd om te gaan. Het belang van in verbinding met elkaar te staan, tijd voor elkaar te nemen, en ook elkaar de ruimte te laten. Dat heb ik als heel essentieel ervaren.