Nynke

Ligtenberg

Kom uit je comfortzone, spring in het diepe.

Werk

Janssen Pharmaceuticals Leiden
Global Head Clinical Operations Vaccines – R&D

Netwerk

linkedin.com/nynke-ligtenberg-hornstra-2ab4304

nligtenb@its.jnj.com

+31653418192

Reden van voordracht

Nynke is Global Operations Head Vaccines in Research & Development, bij Janssen Pharmaceuticals. Dat houdt in dat zij wereldwijd eindverantwoordelijk is voor alle klinische studies (studies op mensen) van de 8 vaccins die bij Janssen in ontwikkeling zijn. Daaronder bevinden zich o.a. de vaccins tegen het Ebola virus, het RS-virus en tegen HIV. Janssen kennen we natuurlijk ook van het Covid-vaccin: daar hebben de afgelopen pandemie-periode 1500 mensen fulltime aan gewerkt bij Janssen.

Het verhaal van

Nynke

Wat was een moment dat voor jou het verschil maakte, en wat zou je daarover willen doorgeven aan anderen?
“In mijn loopbaan heb ik verschillende van dit soort momenten gehad. Ik ben in Nederland begonnen bij een wat kleiner bedrijfje. Op enig moment besloot ik om in het diepe te springen en naar Amerika te verhuizen, om daar een baan te zoeken voor ervaring die ik in Nederland of Europa niet zomaar zou kunnen opdoen. Met die ervaring kon ik jaren later toen ik terugkwam naar Nederland aan de slag bij Centocor (wat later Janssen werd). Weer wat later wilde ik graag een switch maken van de meer wetenschappelijke kant naar het klinisch onderzoek in de vroege fase. Ik ben toen naar de betrokken manager afgereisd die in België kantoor had, letterlijk om mezelf te laten zien en haar te laten weten dat ik zeer geïnteresseerd en gemotiveerd was. En die actie heeft mij uiteindelijk de baan bezorgd. 
Wat ik wil meegeven is vooral: kom uit je comfortzone, spring in het diepe. En ga gewoon die interactie aan, stap naar voren.”

Naast het verschil dat je al maakt heb je vast een toekomstvisie. Wat is een droom van je voor Leiden?
“Ik vind Leiden een fantastisch leuke stad, zo centraal in Nederland en ook in Europa. Ik zet me graag in voor het aantrekken van talenten naar Leiden toe, en voor talentontwikkelingszaken in het algemeen. Ik droom van meer samenwerking op het gebied van stages, bijvoorbeeld door in het curriculum van opleidingen op te laten nemen dat de studenten een tijdje bij farmaceuten stage lopen in de ontwikkeling. Ook zou ik wel graag meer interactie tussen de grotere en kleinere bedrijven op het Leiden BioSciencePark willen op het vlak van stages en talentontwikkeling. 
Daarnaast denk ik dat Leiden als stad nog veel stappen kan maken om buitenlanders die hier komen voor hun baan zich welkom te laten voelen. Het is niet altijd makkelijk voor hen om goed te integreren, maar als we hen meer op hun kunde aanspreken en meer activiteiten organiseren, helpen we hen om een goede plek in onze samenleving te vinden. Daar ligt een mooie opgave voor een platform zoals een International center of expat center.”

De TOP50 is een mede opgezet om vrouwen die actief zijn te supporten. Hoe support jij andere vrouwen in je netwerk?

“Dat ligt in het verlengde van het vorige. Ik probeer talent in Leiden te ontdekken en dat te koppelen aan posities die vrij komen. Ik probeer daarnaast ook aantrekkelijke global posities naar Leiden te halen. Zo kan lokaal talent voor Leiden behouden blijven. 
Daarnaast help ik regelmatig oud-studentes aan stages, doe ik allerlei dingen op onderwijsgebied met Technolab en Da Vinci VMBO om zo jongeren (niet alleen vrouwen dus) te enthousiasmeren voor lifescience en techniek. En dat helpt echt, na een jaar was er op het VMBO meer dan een verdubbeling van studenten die zo’n traject ingingen. Deze hebben we intensief gevolgd, en een ander toekomstperspectief gegeven. Een flink deel ervan is vervolgens naar de LIS of MLO gegaan.”

Waarvoor mogen mensen jou benaderen?
“Zij mogen mij voor van alles benaderen. Ik krijg vaak vragen van studenten over wat voor een richtingen ze moeten kiezen, dus sparren over carrièremogelijkheden en netwerkgesprekken.
 Maar men mag me ook benaderen als ze eens willen praten over wat er aan rollen en mogelijkheden zijn in farmaceutische bedrijven.”

Wat zou jij tegen jonge meiden willen zeggen?
“Tegen jonge meiden die net aan het werk zijn zou ik willen zeggen: laten we met elkaar het onderwerp “parttime werken” adresseren. Dat is een enorm cultuurding in Nederland, waar wij onszelf echt tekort doen als vrouwen. Het belemmert je interne carrière waanzinnig. Wat je wil bereiken is een goede balans tussen werk en privé, zodat je alles op een dag goed kunt managen. En dat is ook zeker belangrijk, maar dat kan ook heel goed in een fulltime aanstelling. Waar het om gaat is dat je het bespreekbaar maakt, zonder dat je gelijk uren inlevert. We moeten met elkaar een ander perspectief ontwikkelen op dit thema.”

Wat betekende de Leidse TOP50 nominatie van dit jaar voor jou? 
“Dat vond ik heel bijzonder. Mijn werkgebied is vooral buiten Leiden en internationaal, dus ik ben eigenlijk niet zo met Leiden bezig. Ik vind het heel erg leuk en inspirerend om nu persoonlijk vanuit professioneel gebied met mensen in Leiden in een netwerk te komen dat zich in wil zetten voor de stad. 
”

Wat hoop jij de komende 1,5 jaar naar het Leidse TOP50 netwerk te brengen?
“Het lijkt mij zeer de moeite waard om met dit netwerk het gesprek aan te gaan over het parttime werken en om een ander perspectief te bieden om een goede werk-privé-balans te bereiken.”